Näytä kaikki

Haluamme kantaa suuremman vastuun tulevaisuudesta

Meillä työskentelee ympäri Suomen yli 100 pysäköinninvalvojaa, joiden päivittäinen työ tapahtuu enimmäkseen autolla liikkuen eri kohteiden välillä.

Me olemme jo pitkään uusineet vanhaa autokalustoamme uusiin, vähäpäästöisiin Toyota-hybrideihin ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Nyt olemme viimein siinä tilanteessa, että kaikki autoistamme ovat hybridejä.

ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta, miksi valitsimme hybridiautot?

— Meille on tärkeää kantaa oma kortemme kekoon ympäristömme suojelemiseksi tuleville sukupolville. Siksi olemme aloittaneet jo nyt konkreettisin teoin vastuun kantamisen. Hybridit säästävät rahaa ja ympäristöä monin eri tavoin. Haluamme hybridien avulla tarjota pysäköinninvalvojillemme ekologiset ja vähäpäästöiset ajoneuvot, joilla on mukava ajaa niin kaupungissa kuin maantiellä. Hybridien avulla pystymme saamaan aikaan myös taloudellisesti järkevät autoilun käyttökustannukset, sillä polttoainekulut ja autoverot ovat pienempiä esimerkiksi bensa- ja dieselautoihin verrattuna.

Mitä hybridiautoihin siirtymisellä on saavutettu?

— Konkreettisia tekoja, eikä vain puhetta, pienemmän hiilijalanjäljen jättämiseen. Pienetkin teot ilmastonmuutoksen ehkäisemisen puolesta ovat parempi tehdä kuin jättää tekemättä. Merkittävä tekijä on myös autojemme modernit turvallisuusvarusteet: peruutuskamerat ja muut turvallisuusvarusteet parantavat niin kanssa-autoilijoiden kuin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta.