Näytä kaikki

Kaupunkien ja kuntien tulkinta taloyhtiöiden piha-alueiden pysäköinninvalvonnasta on muuttunut uuden tieliikennelain myötä

1.6.2020 voimaan astunut tieliikennelaki on muuttanut kaupunkien ja kuntien tulkintaa taloyhtiöiden piha-alueiden pysäköinninvalvonnasta: kaupungit ja kunnat eivät enää valvo taloyhtiöiden pysäköintialueita.

Syynä tähän on se, ettei uusi tieliikennelaki sisällä säännöstä, jonka mukaan pysäköinti yksityisellä alueella olisi kiellettyä ilman maanomistajan tai -haltijan lupaa. Säännöksen puuttuessa taloyhtiön piha-alueet ovat jääneet kunnallisen pysäköinninvalvonnan ulkopuolelle.

Taloyhtiöt ja kiinteistönomistajat ovat hämillään nykytilanteesta

Olemme saaneet asian tiimoilta lukuisia viestejä ja kyselyjä kiinteistöiltä ympäri Suomen. Taloyhtiöt ja kiinteistönomistajat ovat hämillään uudesta tilanteesta. Heidän viestinsä on ollut meille jokseenkin sama: taloyhtiöiden pysäköinninvalvonta on loppunut. Tämä taas on lisännyt väärinpysäköintiä merkittävästi.

Taloyhtiöt ovat pulassa kaupunkien ja kuntien tarjoaman pysäköinninvalvontapalvelun loppumisen myötä. Mikä siis neuvoksi? Eikö taloyhtiön piha-alueita saa enää valvoa?

Valvomme yksityisalueita kuten ennenkin

Asia ei kuitenkaan ole uusi. Taloyhtiöt ovat olleet väärinpysäköinnin myötä pulassa vuosikymmeniä. Jo ennen lakimuutosta kunnallisen palvelun toimimattomuuteen tyytymättömät kiinteistöt kääntyivät enemmissä määrin puoleemme. Voimme jatkossakin auttaa yksityisalueita ja tarjoamme laadukkaita ja tehokkaita valvontapalveluita.

Valvontapalvelumme mahdollistaa sen, että kiinteistön alueelleen asettamat pysäköintisäännöt tulevat noudatetuiksi. Valvomme sovitusti ja tehokkaasti. Suoritamme valvontaa myös iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Silloin kun kiinteistö apuamme tarvitsee. Kauttamme löytyvät niin perinteinen pysäköinninvalvonta, kuin kehittyneemmätkin pysäköintiratkaisut, kuten:

  • PatePilvi, joka sisältää kaikki tarvittavat työkalut pysäköinninhallintaan yhdessä käyttöliittymässä
  • PateAula, jonka avulla asiakkaat voivat itse rekisteröidä pysäköintioikeuden saapuessaan aulaan.
  • maksullisen pysäköinnin operointi, jos haluat saada tuloja pysäköinnistä.