Referenssi: Luukki

Maksullinen pysäköinti avuksi mahdollistamaan Luukin alueen kehittämisen

Esittelisitkö itsesi ja alueesi

Olen Miettusen Kari, Kari Miettunen Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja. Pyöritän pääkaupunkiseudun suosituimpiin ulkoilualueisiin kuuluvan Luukin yritystoimintaa. Luukin omistava Helsingin kaupunki ulkoisti noin kolmen hehtaarin alueen käyttöoikeuden yritykselleni reilu vuosi sitten.

Luukin alueella on yli 200 asiakaspysäköintipaikan lisäksi kahdeksan henkilökunnan pysäköintipaikkaa, joita kaikkia ParkkiPate valvoo. Alueen käyttäjät muodostuvat tyky-päivää tai yritystapahtumaa viettävistä yrityksistä, yksityisistä kävijöistä ja luonnossa viihtyvistä yksityisistä talouksista, sekä yksityisiin tapahtumiin osallistuvista henkilöistä. Käyttäjäkunta on siis varsin heterogeenistä.

Syyt maksullisen pysäköinnin aloitukseen

Merkittävin syy Luukin pysäköintialueen muuttamiseen maksulliseksi oli kesä- ja talvikunnossapidosta koituvien ylläpitokustannusten kattaminen. Näihin kustannuksiin kuuluvat muun muassa WC-tilojen ylläpidon lisäksi alueen energia- ja jätehuolto. Maksullinen pysäköinti onkin ollut oiva ratkaisu näiden merkittävien taloudellisten kustannusten selättämiseen.

Pysäköintituloja voidaan hyödyntää myös tuleviin aktiviteetteihin ja investointeihin.

Kuvaus ParkkiPaten tuottamasta palvelusta

ParkkiPaten tuottama palvelukokonaisuus on toimiva ja käytännönläheinen. Olen iloinen siitä, etteivät asiakkaat ole kokeneet alueelle tulemista hankalaksi maksulliseen pysäköintiin siirtymisen myötä. Maksuvaihtoehtoina alueella on sekä mobiili- että korttimaksaminen. Alussa tarkoituksenamme oli, että maksuvaihtoehtona olisi ainoastaan mobiilimaksaminen. Asiakkailta saamamme palautteiden perusteella alueelle asennettiin myös korttiautomaatit.

Ihmiset ovat antaneet paljon positiivista palautetta siitä, että Luukin alue on siistiytynyt sen jälkeen, kuin parkkialueesta tuli maksullinen. Roskaaminen ja ylimääräinen riehuminen on loppunut.

Miksi valitsit ParkkiPaten?

Toimin erään espoolaisen ostoskeskuksen hallituksessa. Ostoskeskus on ulkoistanut pysäköinninvalvonnan ParkkiPatelle. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ParkkiPaten kanssa, joten yhteistyön laajentaminen Luukkiin oli luonnollinen valinta. Yhteistyö on sujunut myös Luukissa hyvin ja fiilikset ovat hyvät. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

ParkkiPate-Suomalaista_palvelua
Olemme Suomen Yrittäjien jäsenyritys
ParkkiPate-Luotettava_kumppani