Työntekijätarina: Karri

Pysäköinnnivalvoja Karri

Parasta pysäköinninvalvojan työssä on tietynlainen vapaus hoitaa omaa työtänsä

ParkkiPatella tuotetaan joustavaa ja tehokasta pysäköinninvalvontaa. Huolehdimme siitä, että jokaisella työntekijällämme on tarvittava tietotaito pysäköinninvalvonnasta ja siihen liittyvistä tekijöistä ennen kentälle pääsemistä.

Pysäköinninvalvojana työskentelevä Karri on koulutukseltaan ICT-asiantuntija. Hän on viihtynyt työssään jo yli kolme vuotta, ja kertoo, että tuli taloon alun perin kaverin suosittelujen kautta.

– Hyvä kaverini oli silloin töissä ParkkiPatella. Hän tiesi, että olin etsimässä töitä ja ehdotti hakemaan ParkkiPatella töihin, Karri kertoo.

Unelmatyöpäiväni on työntäyteinen

Karri on omien sanojensa mukaan viihtynyt meillä hyvin. Parasta työssä on hänen mukaansa ehdottomasti tietynlainen vapaus hoitaa omaa työtänsä.

– Vapaus pysäköinninvalvojan työssä tarkoittaa sitä, ettei ole ihan sekunnilleen tarkkaa missä olen ja milloin olen. Pystyn itse vaikuttamaan tosi hyvin esimerkiksi omaan reitinvalintaani, Karri kertoo.

Millainen Karrin unelmatyöpäivä pysäköinninvalvojana sitten on? Karri toteaa sen pitävän sisällä paljon valvottavaa.

– Unelmatyöpäiväni on työntäyteinen. Unelmatyöpäivänäni asiakkaita on paljon liikkeellä ja piirini kohteissa riittää valvottavaa. Jos pihat ja pysäköintialueet ovat tyhjiä, niin aika käy helposti pitkäksi. Tällöin tuntuu, kuin olisi liikkuva mainosauto, Karri naurahtaa.

Haastavimmatkin asiakaskohtaamiset hoituvat neuvomalla ja opastamalla

Jokainen taloon tullut pysäköinninvalvoja käy ParkkiPatella kattavan perehdytyksen, joka pitää sisällään niin teoria- kuin kenttäkoulutuksia. Karrin mielestä perehdytys sujui mallikkaasti.

– Minut perehdytettiin pysäköinninvalvojan työhön täysin ammattitaitoisten henkilöiden toimesta. Kun pääsin itse lähtemään yksin ensimmäistä kertaa piirille, niin minulla oli sellainen tunne, että: ”kyllä tämä tästä, ei mitään hätää”. Jos jokin asia mietitytti, niin sain, ja saan vieläkin, tarpeeksi tukea. Kysyä voi aina, jos en itse tiedä, ja aina olen saanut kysymyksiini vastauksen.

Kattavasta perehdytyksestä ja lisäkoulutuksista on ollut hyötyä etenkin asiakaspalvelutilanteissa. Karrin mukaan haastavimmatkin asiakaskohtaamiset hoituvat aina puhumalla.

– Tykkään olla ihmisten seurassa ja olen ulospäinsuuntautunut. Minusta haastavissakin tilanteissa on kiva opastaa ja neuvoa. Jos esimerkiksi on juuri kirjoittanut valvontamaksun asiakkaalle, niin neuvon asiakkaan tekemään reklamaation reklamaatiojärjestelmämme kautta, jos hän kokee valvontamaksun aiheettomaksi – kuten meidät valvojat on tähän opetettu, Karri toteaa.

– Pysäköinninvalvojan työ soveltuu minusta parhaiten henkilölle, joka on sekä maltillinen että ulospäinsuuntautunut. Pitää myös tykätä asiakaskohtaamisista, sillä niitä tulee tässä työssä väistämättä, Karri kertoo.

Työnantajana ParkkiPate on matalan kynnyksen organisaatio

Karri tykkää siitä, että järjestämme yhteisiä aktiviteetteja ja pyrimme luomaan yhteisöllisyyttä työyhteisössämme.

– ParkkiPate on työnantajana mielestäni hyvä. Yritys on matalan kynnyksen organisaatio, jossa voi jutella kenen tahansa kanssa. Puuha-Pate ja muut yhteiset tapahtumat ovat olleet tosi kivoja. Tykkään myös viikoittaisista palavereista, sillä niissä näkee muita valvojia, Karri sanoo.

Kun Karrilta kysytään, suosittelisiko hän ParkkiPatea ja pysäköinninvalvojan työtä muille, on hänen vastauksensa lyhyt ja ytimekäs.

– Suosittelisin, Karri naurahtaa.

Saiko Karrin tarina sinut kiinnostumaan pysäköinnin­valvojan työstä?

Voisitko juuri sinä harkita uutta uraa pysäköintialalla? Useat tuhannet kiinteistöt ympäri Suomen tarvitsevat apuamme pysäköintiasioiden järjestämisessä. Tämä ei tietenkään onnistu ilman olemassa olevaa ParkkiPate-tiimiä, joka päivästä toiseen toteuttaa palvelulupaustamme kiinteistöille. Tule tekemään työtä, jolla on merkitys.